maanantai 31. joulukuuta 2012

want it SO SO bad:)!


I want this hair accessories so bad, it was love at first sight :))

Mä haluun ton hiuskorun niin pahasti.

tiistai 25. joulukuuta 2012

Ten Healthiest Foods On The Planet

Mä oon viimeaikoina alkanut huomata, sen että olen lihonnut viimeiset 2 vuotta yli 5 kg. En ikinä miettinyt painoani aikaisemmin, mutta en lihonnut ja söin ihan normaalisti, yläastella ja lukion eka ja tokavuosi painoin n. 52 kg ja enintään 54 kg, tunsin itseäni ''normaalipainoiseksi'' kuitenkin enkä miettinyt laidutusta,diettejä tai mitään semmoista. En ollut ikinä urheilulinen ja koululiikunnan lisäksi kävin joskus silloin tällöin salilla ja söin ihan normaalisti (roskaruuat, karkkit, suklaat mukaan lukien) silti paino pysyi samana.
Kuitenkin viimeiset 2 vuotta lihosin yli 5 kg, huomasin vähitellen että vaaka alkoi näyttää enemmän, mietin kuitenkin että ''ei se mitään, aloitan huomenna treenamaan'' ja se aloittaminen vaan venyi ja venyi eikä ylioppilaskokeet, myöhään lukeminen, energiajuomat ja yöllä karkkien mässäily auttanut asiaa mitenkään.Sitten kun en pääsyt matikan ylppäreistä läpi ja joiduin jäämään neljättä vuotta lukioon, masennuin totaalisesti ja olin vaan kotona kun muut oli etsimässä lakin ja mekkon.

Yks päivä kun selasin mun vanhoja facebook viestejä löysin yhen linkkin minkä mun kaveri oli lähettänyt monta kuukautta aikaisemmin, missä se suositteli mulle korealaisen draaman jota se oli kattonut.Itseasiassa se oli viimeiset kaks kuukautta yrittänyt saada mut kattomaan sitä mut mä aina keksin jonkun tekosyyn minkä takii en voinut kattoo sitä. Kuitenkin koska mulla oli tylsää eikä muuta tekemistä aloin kattoo sitä yksi päivä, vaikka alussa korean kieli oli vähän outoo (sillä aikaisemmin en ollut ikinä kuullut sitä) aloin kuitenkin tottuu siihen 5 minutin jälkeen, se draama oli hauska ja erilainen kuin mitä olin kattonut tv:stä. Jäin niin koukkuun siihen ja suosittelin sitä mun pikkusiskolle ja serkkuille. 4 kuukautta en tehnyt muuta kuin kattonut niitä maratonina sitten, jos kerran aloittaa oikeesti ei pysty lopettaa, kuitenkin olin vaan kotona söin ja katoin niitä draamoja koneelta, aina kun joku pyysi ulos keksin tekosyyn miksen voinut lähteä, en edes vastanut mun kavereiden puhelinsoittoihin enkä edes soittanut takaisin, mulla ei oikeesti ollut aikaa siihen.

Koko tarinan pointina oli kuitenkin se että huomasin kohta painavani 59 kg ja mielestäni se on liikaa, ainakin mulle. Olen viime aikoina keskittynyt syömään terveellisesti ja alkanut lukemaan terveysblogeja ( muotiblogien lisäksi) ja huomasin miten oikeesti tervellinen ruoka vaikuttaa, en pelkästään laihtunut vaan mun iho on alkanut kirkastua ja hiukset kasvaa. (siitä joku toinen kerta).
Olen laihtunut 3 kg 2vk:ssa ja painan nyt 56, olen lähempänä tavoiteittani ja haluan aloittaa tervellisen elämäntavan nytten.

Olen kyllä kokeillut niitä ''nopeita diettejä'' viimeisin oli sairaaladietti kuukausi kaks sitten, mutta siitä ei ollut paljon hyötyä tuli nälkä ja outo olo vaan ja ruoka oli niin ykspuolinen.


Luin tänään Amerikan Fitness lehdestä 10 maailman terveellisintä ruokaa ja halusin jakaa sitä muiden kaa. Joten tässä ne on :)


1. Sitruuna
 

Lemons


 Yks sitruuna sisältää yli 100 % päivän c-vitamiini suosituksista, sitruuna voi auttaa lisäämään ''hyvää'' HDL-kolestrolia ja se myös vahvistaa luita.

Tippinä oli että lisää yksi siivu sitruunaa vihreään teehen ja nauttia.


2. Parsakaali



Broccoli


Yksi keskikokoinen parsakaali sisältää 100 % päivän k-vitamiini tarpeesta ja lähes 200 % suositeltua päivän c-vitamiini annosta, nämä ovat kaksi olennaista asiaa luille ja pitää lukuisia syöpiä loitolla.

Tippinä sanottiin että lämmittämällä mikrossa säilytät 9% parsakaalin c-vitamiinistä kuin keittämällä höyryyttämällä jolloin, sitä säilyy vain 66% . ( noh pitää ottaa enemmän selvää siitä, en oikein ymmärtänyt kunnolla).


3. Tumma suklaa



Dark Chocolate


 Sanottiin että sisältää runsaasti flavonoideja ja antioksidanttien on  osoitettu vähentävän "pahaa" LDL-kolesterolia ja nostaa "hyvää" HDL tasoja.

Tippinä oli että, tumma suklaa sisältää noin 53,5 mg flavonoideja kun taas maitosuklaalevy vähemmän kuin 14. ( en kyllä aikaisemmin tiennyt tätä).


4. Peruna


Potato



Yksi punainen peruna on yhtä hyvää kuin yksi kuppi pinaattia tai parsakaalia.

Tippi, anna perunan jäähtyä ennen syömistä, jolloin tutkimuksen mukaan se auttaa sinua polttamaan rasvaa 25 % enemmän aterian jälkeen, rasva-resistentitn tärkkelyksen ansiosta.


5. Lohi 


 Salmon



Lohi on tervellistä koska se sisältää omega-3 rasvahappoja, jotka on liitetty pienentävän masennuksen, sydänsairauksien ja syöpän riskejä.



Annos sisältää lähes 50 prosenttia päivittäisen niasiini annoksen, joka voi suojata Alzheimerin taudin ja muistin menetykseltä. ( en tienytkään tätä ennen) 


6. Saksanpähkinä



Walnut



Sisältää omega-3-rasvahappoja, jotka voivat auttavat alentamaan kolesterolia. Niiden on myös osoitettu parantavan mielialaa.

Tippinä Syö muutama pähkinä jälkiruuaksi, antioksidanttin melatoniinin auttaa säättelemään unta paremmin.

  

7. Avokado



 Avocado


Rich in health,

eli todella terveellisiä tutkimuksen mukaan ne auttaa parantamaan kolestrolia 22 % enemmän, sisältää paljon kuitua ja folaatia joita ihminen tarvitsee päivittäin, mikä voi vähentää myös sydänsairauksien riskiä.

Tippinä oli lisätä avokadoa salaattiin jota keskeiset ravintoaineet imeytyvät jopa 5 kertaa paremmin, kuten beetakaroteeni.



8.  Valkosipuli



Garlic



Valkosipuli on tehokas taudin taistelija, joka estää bakteerien kasvua mukaan lukien E. Coli.
Allesiini, joka löytyy valkosipulista auttaa alentamaan kolestrolin ja verenpaineen tasoa.

 Tippinä., murskaa tuore valkosipuli (vapauttaa eniten allesiiniä), koska valkosipuli on alttis kuumuudelle älä ylikypsennä sitä (yli 10 minuuttia) se menettää tärkeitä ravintoaineita.



9. Pinaatti 



Spinach




Pinaatti sisältää luteiinia ja kreaksantiinia, jotka ovat edistäviä antioksidantteja ja tärkeitä silmien terveydelle.
Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan pinaatti oli syöpää torjuvien hedelmien ja vihanneksien kärkipäässä

Tippi, Pinaatti on terveellinen ja mauton, joten lisää se smootheihin.Et kuulemma maista sitä,niin he lupasivat!


Kokeile sekoittamalla 1 kuppi pinaatti, 1 kuppi raastettua porkkanaa, 1 banaani, 1 kuppi omenamehua ja jäätä.( voisin kyllä kokeilla).


10. Pavut


Dry-Roasted edamame   


Sydänsairauksien riskiä voi alentaa  22 %  syömällä palkokasveja eli pavut, herneet ja linssit, neljä kertaa viikossa. Joka saattaa myös vähentää riskiä sairastua rintasyöpään.

Tippi, Tummempi papu sisältää 40% enemmän antioksidantteja kuin valkoinen papu (tutkimuksen mukaan).

maanantai 24. joulukuuta 2012

Get to know me part 1

Favorites:


















Movies:

The notebook and breakfast at tiffany's, these are my ULTIMATE favorites

Korean dramas:

1. Secret garden
2. Boys over flowers
3. The moon that embraces the sun
...and Protect the boss, Lie to me, the greatest love ( it's really hard to choose just 3):)













Music:

I really love Bigbang, B2st, B.A.P, DBSK and Jay Park.














Favorite book:





and  reality shows










and the city



City Girls.


and this is what i lately order from korean site so when the order arive i show more pictures about it, they promise that it will arive in 5-10 business days, let's see..